Xanto Reseblogg

Xanto Reseblogg

Reseskildring av Xanto

Lite mer från hösten 2013

Maj 2014Posted by Thomas Olsson Fri, May 09, 2014 13:34:08
Hej igen,
Vi ligger ju lite efter i tiden. Funderar på att börja med en annan blogg där bilderna går att förstora. Ni får dock hålla ut lite till.

När vi kom tillbaka till Finike bestämde vi oss att gå upp till lokala sjukhuset för att göra en hälsokontroll. Logistiken här fungerade inte riktigt som vi var vana vid. Massor av människor, många korridorer och många olika luckor med en dam bakom. Enbart turkiska språket. Förmodligen såg vi helt bortkomna ut och då händer det som ofta händer i Turkiet. En trevlig man kommer fram som kan bra engelska och frågar om vi behöver hjälp. Han följer oss sedan genom hela proceduren och det verkar som vi går före alla turkar vilket kändes lite skämmigt. Plötsligt dyker även hans hustru upp och vi frågar om de vill komma ner till Xanto följande dag. Naturligtvis kommer dom och tar en fika på eftermiddagen. Innan dom lämnar oss har vi blivit inbjudna på middag till helgen, vilket naturligtvis vi tackar ja till. Cuneyt som han heter hade arbetat i försvarets helikopterdivision i 16 år och nu kunnat ta pension. Hans fru heter Duygu och var småskolelärarinna och konstnär. De bodde i ett stort trevåningshus några km. utanför Finike tillsammans med Duygus föräldrar och bror. Föräldrarna hade en stor apelsin och avocado odling. Duygus mamma som sitter med vid bordet har gjort all maten. Det blev en typisk turkisk måltid med soppa, köfte, fyllda tomater, massor av olika grönsaker och hembakat tunnbröd.
Här har vi Anette med lilltösen, storebror syns i bakgrunden.
Damerna är ute på promenad och denna balkong måste ju förevigas.
En liten styrketest.
Uppe på ett av alla vackra berg.
Så här kan man också bo. Två båtar längst in på vår pir i Finike bor två familjer året runt.
Strax utanför Kas, 30 sjömil väst Finike ligger Kastellorizon, en Grekiska ö insprängd i Turkiets kustlinje. Hit är många som "smyger" utan pappers exercis för att köpa fläskkött och annat som kan vara svårt att hitta på de mindre platserna i Turkiet.
Seval och Mehmet Guven som servat och fixat med en hel del på båten bjöd med oss på en tur uppe i bergen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.