Xanto Reseblogg

Xanto Reseblogg

Reseskildring av Xanto

Tillbaka

September 2013Posted by Thomas Olsson Sun, September 08, 2013 22:09:54
8 september i Marmaris.
Vi lämnade Sverige den 13 augusti för att återse vår Xanto som låg i Finike. Allt var i god ordning, bunkrade dag 1 och la ut dag 2. Går inte att ligga i marina när tempen går mot 40 grader. Tar kurs väster ut mot Kekova och vidare till Kas, Fethiye och Göcek.
Träffar Ewa och John i Deep Bay och får en trevlig kväll tillsammans. Planerar att gå mot Marmaris men vänder tillbaka efter ett par timmar. Utanför udden innan Dalamankusten är det fortfarande mycket sjö och vi har den rakt i näsan. Våghöjd på 2,5 m samt att dingen släpar efter, inte bra. Går tillbaka till Seagull Bay och vem träffar vi inte där, Ewa och John som låg en bit därifrån. Innan vi åkte hem träffade vi på våra grannar i Finike Sue och Niel. Mats och Lisbeth med Starligt låg också i närheten.
Det blev BQ på Romas akterdäck.
Lite lagom om man får besök.
Fram med leksakerna
Viktigt att inte missa några TV-program.
Även turkarnas Gulletter ligger på 90 -120 fot och är oftast i otroligt fint skick.
Enkelt att bunkra. Den här marketbåten hade allt ombord. Annars är det ju vanligt att det kommer ut småbåtar med färskt bröd, grönsaker och lite annat gott. Med andra ord, vi behöver aldrig svälta.
Stabil brygga.

Tillbaka i Seagull Bay med Ewa, John och Mehmet.
Anette & Mehmet.
Maten var helt perfekt. Vi åt Calamares, lambracks, meses som var otroligt gott.
Ovan en bild på köket.
Här har vi dasset.

Kvällarna blir mörka, bästa ficklampan med för att hitta hem. Anette besöker dasset och lyckas med konststycket att tappa lampan i hålet som inte var särskilt stort. 2 meter ner kommer ett vackert sken upp genom hålet.... ja ja vad säger man, blev ju ett gott skratt.

Vad säger ni om diskrummet ?
Mehmets mamma, som han själv kallade för indiankvinnan som rökte för mycket. En stilig dam i 74 års åldern som bodde lite längre upp i bergen.


Mehmet hjälper mor med att packa vatten i väskorna som åsnan får bära.

Måste väl få med en klocka från Marmaris.

Anette och Ewa på shoppingtur i Marmaris gamla stad.
Damerna kommer med en överaskning. Fixat en tur upp i bergen där ett äldre hippiespar från USA har sin restaurang. Dom tröttnade på allt ståhej och turister nere i Marmaris.


Och så var det notan !

Ha d alla !  • Comments(2)//reseblogg.xanto.se/#post80