Xanto Reseblogg

Xanto Reseblogg

Reseskildring av Xanto

Turgutreis med omnejd

Oktober 2012Posted by Thomas Olsson Sun, October 28, 2012 12:56:42

Idag söndagen 28 oktober.

Hej alla, nu har vi varit i Turkiet exakt en månad, tiden bara rinner iväg. Haft fullt upp att göra varje dag. Hela familjen och några nära vänner besökte oss i Ortakent en vecka, 12 - 19 oktober, vi var totalt 15 personer. Mycket roliga dagar och kvällar med kanonväder hela veckan. Vi var i Turgutreis med egen pool och BQ på kvällen, simmade med delfiner, tog en tur med Xanto till en vik som heter Aquarium där vi snorkla och badade i kristallklart vatten.

Här ligger hon, lilla kämpen.

Här gäller inga sjöregler, håll undan bara !

Vaknar till ett förskräckligt liv strax efter 8 på morgonen, tittar ut, en turbåt från Bodrum med massa glada människor som naturligtvis skall ankra upp vid sidan om oss.

En till som ankrar upp på andra sidan. "Skönt med en egen vik" !!??

Här sitter tanterna och rullar in något klet i vinbärsblad, vi kallar dom för dolmar, jättegott.

No coments...

Ulf och jag på ett av våra stamställe tillsammans med en mycket trevlig herre som gör goda Dönerkebab.

Anette hittade en klocka i Turgutreis moské.

Här studerar vi en mäktig kristallkrona. Som ni ser är vi ganska ensamma i moskén men vid bönetillfällena ligger det en gubbe i varje ruta på denna jättematta.

Har kommit hem till Ulf och Monicas hus som ligger uppe i bergen ovanför Turgutreis. Ulf visar en av uteplatserna.

Ett mycket fint hus med otrolig utsikt åt alla håll. Här ser vi Trillingöarna.

Och här ser vi Kos i soldiset genom det vänstra valvet.

Ed och Helen, goda vänner till Ulf och Monica och nästan som mor och far till Gulnaz. Har varit i Turkiet i 12 år. Först med segelbåt sedan efter 6 år tillkom ett hus. Har nu gjort sig av med allt här nere och återvände till hemlandet USA den 25 oktober. Fick många intressanta tips, på 12 år kors och tvärrs i Turkiet har man hunnit uppleva otroligt mycket. Jättegóa människor.

Gulnaz skulle fixa lite mat hemma hos Ulf. Det blev 10 olika rätter där allt bara smakade otroligt gott. Den Calamares som serverades (redan slut när fotot togs) måste bara upplevas.

Här har vi mästerkockarna.

Hemfärd till Xanto som ligger för ankare en bit bort utanför Ortakent. Egentligen skulle man ro några mil efter en sådan måltid men det var svart som en..... ja ni vet, så vi fick vara glada att vi hittade vår båt.

Hela gänget är samlat, 15 pers totalt.

Den här rutchkanan var nog ämnad till barnen i första hand men de vuxna hade minst lika roligt och förde dessutom mer oväsen.

Ulf fixade, med en av alla hans vänner, en trevlig dag i Turgutreis där vi hade egen pool, brygga ut i havet, bar vid poolen och en god B-Q på kvällen. Visst ser det lite slappt ut.

Skönt att vila lite efter sol och bad.

Kommer att tillfoga lite mer bilder som skall inkomma från när och fjärran.

  • Comments(3)//reseblogg.xanto.se/#post70