Xanto Reseblogg

Xanto Reseblogg

Reseskildring av Xanto

Anette är ombord igen

September 2012Posted by Thomas Olsson Sun, September 16, 2012 19:46:06

Idag skriver vi söndagen en 16 sept.

Efter att ha varit ensam på Xanto i 16 dagar var det riktigt skönt att få sällskap igen. Anette kom till Poros med sista färjan söndagen den 9 sept. Vi ligger kvar i Poros några dagar och tar det lugnt, handlar lite, äter god mat och tittar på omgivningarna. Får även lagat en av våra cyklar som inte trivs lika bra som vi i detta klimatet. På torsdag lägger vi ut och går öster ut mot Kyntos, en av alla vackra öar på vår väg till Turkiet. Efter Kyntos går vi lite syd ner mot Sifnos och idag har vi hamnat på en liten ö syd Paros som heter Anti Paros. Det har blåst ganska mycket senaste dygnet, 10-15 m/s. fast alla väder sighter säger något helt annat, men så är det i Medelhavet, svårt att spå väder.

Vackra blommor på väg till Dimitris Taverna som ni inte får missa om ni hamnar på Poros. Eget slakteri och underbar god mat.

Utsikt över tegeltaken och viken där vi ligger från Dimitris Taverna.

En klocka fast än lite suddig, det var efter maten Anette tog fotot.

Kan ni namnen på dessa små sju ?

Den vackra svenska fanan.

Den här ön passar Anette när det gäller handväskor....... !

Här ligger lilla pärlan i Kytnos hamn.

Är man grek och inte vill se "framåt" bygger man sig en sådan här båt ??!! Som ni ser är det inte vanliga solskydd för rutorna. Hela fördäck med solskydd och allt är intigrerat i ett stycke ??

En hyfsat skyddad vik på Sifnos även om horisonten ligger i bakgrunden, men ofta är det så här, man får hoppas att inte vinden vänder på natten.

Mellan de vita och blå fändrarna är våra cyklar. Kan det vara därför dom inte trivs i medelhavsklimat ??

  • Comments(3)//reseblogg.xanto.se/#post68