Xanto Reseblogg

Xanto Reseblogg

Reseskildring av Xanto

Biltur på Algarvekusten mot Spanien

Januari 2012Posted by Thomas Olsson Thu, January 26, 2012 22:54:47

Idag torsdag 26 januari.

Hej igen, nu fortsätter vår biltur österut på Algarvekusten mot Spanien. Vi skall reka lite andra hamnar och ta del av det vackra Portugal utanför Lagos. De senaste två dagarna har varit lite kyligt. Tunna molnslöjor har gjort att temperaturen bara gått någon grad över 20.

Börjar väl med en vårbild för att retas lite.

Här har vi kommit till Vilamoura som verkar vara en trevlig hamn med lite puls även denna årstid. Skönt att blicka ut över en hamn utan massa master och stag. Vilamoura ligger mellan Albufeira och Faro.

Hit går vi nog och stannar ett par dagar.

Jaja, en klocka skall väl va me...

Här en bild på vårt rum första övernattningen vi Spanska gränsen, Castro Marim Ayamonte. Hotellet vi skulle bo på, som Anette hittade i någon bok, hade stängt för tre år sedan och var nu mer en boplats för duvor. 270 SEK. va väl OK. det var rent och fräscht.

Här har vi lämnat huvudleden och tagit oss ner i ett litet samhälle utefter gränsfloden Guadiana, Amoreira är nog namnet. Olsson blir betittad av en äldre dam under parasol.

Vinterkängor på tork ??

Varför slängde vi vår gamla TV undrar nog fru Olsson.

Nu har vi kommit en bit upp efter floden Guadiana till Alcoutim och bilden visar den Spanska byn Sanlucar de Guadiana. Dessa orter är mest berömda för smuggling av snus och tobak. Finns bevisligen sunda människor här ute på vischan också.

Anette kontrollerar bryggfundamentet.

Nu är vi på väg från Alcoutim ner mot Faro, fast vi tar en annan väg över bergen. Och naturligtvis måste vi fota lite blommande mandelträd med en annan fin blomma.

Efter en heldag ute på landet tyckte vi vi var värda ett hyfsat rum. Har nu kommit ner till kusten igen, Olhao närmare bestämt, någon mil öster om Faro.

Här lite utsikt från balkongen.

Men va fasen tog vattnet vägen ? Jo här är en liten sträcka runt Faro som består av, vad vi kallar Deltaområde. Bra för befolkningen för här gick nog en 40 - 50 pers och plockade förmodligen musslor, ostron eller andra skaldjur, vi får undersöka...

Kan ju inte vara en järnvägsstation.

Tillbaka till vår kära båt Xanto som också behöver omvård. Idag har vi tvättat och impregnerat kapellet med tre olika medel, vi får väl se hur länge det håller.

Våra grannar Ing-Marie och Håkan håller också på och fejar och polerar. Lägg märke till den svenska fanan vänster om masten.

Olsson pustar ut efter en hård arbetsdag.

Ha det så gott alla, så höres vi igen inom kort, natti natti.

  • Comments(3)//reseblogg.xanto.se/#post42

Tillbaka i Algarve

Januari 2012Posted by Thomas Olsson Fri, January 20, 2012 21:44:03

Idag fredag 20 januari 2012.

Hej alla ! Önskar en god fortsättning på det nya året.

Äntligen tillbaka i Lagos och till sol å värme. Vi anlände månd. 16 jan. och allt är som vanligt här nere. Säsongen har väl inte kommit igång än men vädret är bara bra. Svaga vindar, sol hela dagarna med dagstemperaturer mellan 22-24 grader. Idag har vi varit på en liten tur upp i bergen norr om Lagos å Portimao. Imorgon blir det en tur österut utefter kusten för att reka lite hamnar mm. Bifogar lite bilder efter dagens upplevelser.

Våren har anlänt !

Här en bild på vårat fordon, billigt å bra, skall bara putsas och vaxas.

Anette har inte glömt sin bonnagård.

Anette fotar citroner under tiden Olsson får visa alla papper i poliskontroll.

Allt var i sin ordning som vanligt.

Nu har vi nått toppen. Algarves högsta berg, 902 meter över havet.

Lite SOLdis men Olsson pekar bort mot Portimao.

Väl uppe i Monchique hittar vi ett gammalt Spa från sent 1600-tal. Här var otroligt fint med trädgårdar, spa-anäggningar, ett av Portugals bästa kök och en fantastisk natur. Vi har bestämmt oss för att tillbringa några dagar här uppe för att "vila upp oss".

Naturligtvis var vi tvungna att prova köket och det gick inte av för hackor vill vi lova.

Anette har hittat djur igen, denna gången förmodligen vanliga kossor som går i det fria.

Vi höres om några da´r

  • Comments(6)//reseblogg.xanto.se/#post41