Xanto Reseblogg

Xanto Reseblogg

Reseskildring av Xanto

Turgutreis till Finike

November 2012Posted by Thomas Olsson Sat, November 10, 2012 20:10:54

Idag skriver vi lördagen den 10 november.

Hej igen, lite långt mellan våra inlägg i bloggen men det får ni leva med.

Lämnade Turgutreis efter 38 dagar. Tandläkarbesöken var avklarade och turkinfluensan på avtagande. Gick söder ut för att runda Kos och sedan lite sydväst för att runda Datca Yarimadasi. Därefter gäller en ostlig kurs mot Finike, ca. 220 nm. Vi delar upp denna resa på 5 etapper för att hinna se lite mer och få kläm på vad vi vill utforska nästa vår och sommar.

Denna bild får tala för sig själv.

Frukt och grönsaksmarknaderna är helt otroliga och billiga. Man köper ett kilo underbara tomater för 1 TL, blir 3,80 kr.

Olsson hos frisören. Man får räkna med 1,5 timmar men då är alla hårstrå, som inte skall finnas kvar, borta med hjälp av knivar, trådar, vax och eld. Blir bjuden på turkiskt te med kaka och naturligtvis lite massage efteråt.

Innan vi lämnade Turgutreis skulle vi fylla diesel och vatten så tiden rann iväg något mer än planerat. Första natthamn hade vi bestämt Bozuk Buku. Vintertid......., solen ner 17.00, en halv timma senare kolsvart, tar oss långsamt in och blir naturligtvis mottagna av en liten gummibåt utan lanternor. Lägger till vid en något vinglig brygga men här fanns vatten och el om vi så önskade. Båtplatsen är gratis men naturligtvis förväntar sig ägarna att man går iland och äter på deras servering vilket vi också gjorde. Samma man som hjälpte oss vid tilläggning serverar nu maten. Ovan bild på denna fantastiska restaurang tog vi på morgonen när ljuset återvänt. Inget fel på maten.

Gulnaz och Ulf mönstrade på i Fethiye. Här sitter vi i Kalkan marina och äter gott igen.

När vi ändå pratar om god mat. Just nu kommer vi inte på det rätta namnet men maten tillagas i täta lerkrus, ungefär som vår lergryta. Här har vi fisk och skaldjur i en och kyckling med en massa gott i den andra.

Nyplanterade 10 november, en hälsning till Gittan.

Här är "vårstädningen" i full gång ???

Härligt med en rondell !!

Här snackar vi färsk honung !

Och här snackar vi rädisor som är dubbelt så stora som appelsinerna.

Nyhuggna julgranar, eller...........??

5 minuter efter vi kom till båten från marknaden öppnade sig himlen totalt med åska och hagel. Temperaturen sjönk från 24 till 15 grader på några minuter, usch och fy !

Ser väl mysigt ut. Vår granne på styrbord, en Rassy 45:a.

Svårt att låta bli.

Vi höres och synes !

  • Comments(3)//reseblogg.xanto.se/#post71